Skapa ekonomisk trygghet med rätt investeringar

Gör som 500.000 stycken andra svenskar, jämför och byt bilförsäkring hos Zmarta.se. Helt kostnadsfritt kan du jämföra försäkringar och få erbjudanden från Länsförsäkringar, ICA försäkring, Gjensidige, Dina försäkringar och flera andra välkända försäkringsbolag.

Jämför offerter från 20 anslutna försäkringsbolag

Kostnadsfritt och utan förbindelse

4,7 / 5 i betyg hos Trustpilot.com

Idag räcker inte alltid ens sparande för att garantera en framtida ekonomisk trygghet. Däremot kan investeringar som görs på rätt sätt garantera en ekonomisk tryggheten många drömmer om. Smarta investeringar som ger god avkastning gör det fullt möjligt att uppnå en förmögenhet.

Investeringsvärlden är dock otroligt komplex och för att kunna bli en framgångsrik investerare gäller det att vara påläst. Då ökar chanserna för att investeringarna ger en bättre avkastning och risken att göra förluster minskar.

En tumregel är att se till att diversifiera sin portfölj, på så sätt blir smällen inte lika hård om någon av dina investeringar skulle ge en dålig avkastning. I den här artikeln tittar vi närmre på några populära investeringsalternativ såsom aktier och fonder, men också kryptovalutor som du enkelt kan investera i med hjälp av det automatiserade handelsverktyget Bitcoin Pro.

Aktier – den populäraste investeringstypen

Aktieinvesteringar är utan tvekan det mest föredragna investeringsalternativet världen över. När du köper aktier i ett företag förvärvar du indirekt en ägarandel i företaget. Långsiktiga aktieinvesteringar bidrar till kapitaltillväxt och de har en enorm potential att ge attraktiv avkastning. Naturligtvis finns det även risker förknippade med denna typ av investering.

Handla aktier gör man vanligtvis på en så kallad aktiebörs. För att investera i och handla med aktier måste man ha ett särskilt konto, som även kallas för depå eller förvar.

Fonder – sprider dina risker

Fonder är en samling värdepapper, exempelvis aktier. Dessa äger investeraren tillsammans med andra som sparar i fonden. Fonden sköts i sin tur av fondbolag som oftast har en ansvarig fondförvaltare som bestämmer vilka värdepapper som ska ingå i fonden.

Att investera i fonder snarare än direkt i till exempel aktier innebär bättre riskspridande. Men precis som för enskilda värdepapper kan värdet på ens fonder både öka och minska i värde. Man är alltså inte garanterad en bra avkastning. Fonder kan man spara i genom sin bank, men även via handelsplattformar såsom Avanza och Nordnet.

Kryptovalutor – väldigt volatila tillgångar

Kryptovalutor har verkligen omtalats mycket de senaste åren. Bitcoin, Ethereum och Ripple, är virtuella valutor utan centralt reglerande instanser. Istället används kryptografiska metoder för att garantera alla transaktioner. Utöver att ha blivit väldigt populära betalmetoder så är det även många som väljer att diversifiera sina investeringsportföljer med diverse kryptovalutor.

Kryptovaluta handlas i form av cryptocoins på börser runtom i världen, där du först måste skapa en profil. När du har gjort detta måste din profil godkännas innan du kan börja köpa och sälja de virtuella tillgångarna. Ett annat sätt att handla med kryptovaluta är genom olika handelssystem som automatiserar processen med så kallade handelsrobotar. De fungerar i form av en särskild programvara som använder sig av AI och maskininlärning för att bevaka kryptomarknaden och leta efter de bästa investeringarna. Detta kan i sin tur leda till större och fler vinster, men garanterar fortfarande inte att du inte går med förlust.

Billiga försäkringar

Billiga-forsakringar.nu

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv