Kattförsäkring – Skaffa rätt försäkring till katten

Gör som 500.000 stycken andra svenskar, jämför och byt bilförsäkring hos Zmarta.se. Helt kostnadsfritt kan du jämföra försäkringar och få erbjudanden från Länsförsäkringar, ICA försäkring, Gjensidige, Dina försäkringar och flera andra välkända försäkringsbolag.

Jämför offerter från 20 anslutna försäkringsbolag

Kostnadsfritt och utan förbindelse

4,7 / 5 i betyg hos Trustpilot.com

Vårt näst mest populära sällskapsdjur katten är en kär vän till många människor idag. Men även en katt är i behov av vård och hälsokontroller hos veterinären.

Eftersom det kan bli dyrt med en oförsäkrad katt vid veterinärbesöken finns det idag kattförsäkringar. Den här sajten uppkom för att informera om din kattförsäkring och hjälpa dig att hitta det bästa skyddet för det bästa priset till din katt!
Om du är ute efter att hitta den bästa kattförsäkringen i avseende på ersättningar, självrisker och rabatter kan du besöka Försäkrat.

Kattförsäkring – så är den uppbyggd

En kattförsäkring är uppbyggd som de flesta andra försäkringar till sällskaps- och boskapsdjur. Den är uppdelad i de två delarna livförsäkring och veterinärvårdsförsäkring. I de allra flesta fall så räcker det med veterinärvårdsförsäkringen men är din katt en del av din inkomst (tex avel, tävling) så kan du fundera på att även skaffa livförsäkringen. De bägge delarna fungerar på följande vis:

  • Livförsäkring – Katter kan försäkras med hjälp av en livförsäkring som kan ge ett ett belopp en gång om katten skulle gå bort. Den här försäkringsersättningen kommer att minska ju äldre som din katt blir och kommer att upphöra efter en viss ålder. Det är lite olika när den upphör men mellan tio och tretton år är en fingervisning.
  • Veterinärvårdsförsäkring – Denna försäkring ersätter kostnader för undersökning och behandling när katten blir sjuk eller vid olycksfall. Behandling och vård måste alltid utföras av legitimerad veterinär. Maxbeloppet för veterinärvårdsförsäkringen sänks när katten blir 7 eller 8 år men den upphör aldrig helt.

En bra och prisvärd kattförsäkring hittar du på ICA-försäkringar.se.

Tänk på:

  • Fundera på om du behöver en livförsäkring till din katt. Denna är framförallt till för att ersätta dig om katten står för din inkomst på något vis.
  • Trots försäkringen kan det ändå bli dyrt med veterinärkostnader, du ersätts nämligen inte för t ex veterinärens resor, mediciner och förbandsmaterial som du själv köper samt förebyggande behandling. Du betalar också alltid en självrisk
  • Hankatter är oftast dyrare att försäkra än honkatter. Detta beror på att hankatter anses ha fler kroppsliga problem och därför blir premien dyrare till dennes kattförsäkring.
  • Begär offert från några olika försäkringsbolag som erbjuder kattförsäkring. Priserna (premien) och villkoren kan skiljas åt en del och det kan vara bra att jämföra olika försäkringsbolag.
  • Fundera på hur bra service försäkringsbolaget har. Ett sätt att se detta på är hur snabbt och hur bra du får offerterna.
Billiga försäkringar

Billiga-forsakringar.nu

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv