Djurförsäkring

Gör som 500.000 stycken andra svenskar, jämför och byt bilförsäkring hos Zmarta.se. Helt kostnadsfritt kan du jämföra försäkringar och få erbjudanden från Länsförsäkringar, ICA försäkring, Gjensidige, Dina försäkringar och flera andra välkända försäkringsbolag.

Jämför offerter från 20 anslutna försäkringsbolag

Kostnadsfritt och utan förbindelse

4,7 / 5 i betyg hos Trustpilot.com

Vi människor håller oss ofta med husdjur och fäster oss vid dessa. Därför kan det betyda mycket att kunna hjälpa våra djur när de blir sjuka eller en olycka inträffar och man behöver ta med sitt djur till veterinären. Då är det bra att ha en djurförsäkring. Veterinärkostnaderna kan annars bli höga! Här visar vi ett exempel på ett av få försäkringsbolag som erbjuder djurförsäkring och hur en djurförsäkring fungerar.

Innehållsförteckning

Hund

Människans bästa vän – hunden. Men det är förstås mycket viktigt att också försäkra din hund. Allmänt brukar man dela in hundförsäkringarna i livförsäkringen och veterinärvårdsförsäkringen. De flesta väljer att enbart skaffa en veterinärvårdsförsäkring men om hunden står för en del av inkomsten (tex vid avel, tävling osv) kan du också fundera på om du behöver en livförsäkring.

  • Livförsäkringen –  Livförsäkringen för hunden är framförallt till för om hunden skulle avliva och om du genom detta förlorar ekonomisk inkomst. Det kan exempelvis vara en avelshund som dör och du då förlorar en inkomst. En livförsäkring kan också ersätta dig om hunden blir stulen eller om hunden kommer bort av någon anledning. Det är viktigt att veta om att livförsäkringen höjs ju äldre hunden blir. Du kan också fundera på om du överhuvudtaget är i behov av en livförsäkring för din hund.
  • Veterinärvårdsförsäkringen –  En försäkring som man alltid bör skaffa sig när man skaffar en hund är veterinärvårdsförsäkringen. Denna skyddar dig ekonomiskt mot höga kostnader vid veterinärbesök. Det finns flera olika nivåer av ersättning beroende på hur hög premie du är villig att betala. Även självrisken beror på hur hög premie du vill betala. Ju lägre självrisk desto högre premie.

Tänk på:

  • Fundera på om du behöver en livförsäkring till hundens djurförsäkring. Denna är framförallt till för att ersätta dig om hunden står för din inkomst på något vis.
  • Trots försäkringen kan veterinärkostnaderna ändå bli höga, du ersätts nämligen inte för t ex veterinärens resor, mediciner och förbandsmaterial som du själv köper samt  förebyggande behandling. Om skadan är ersättningsbar från försäkringen får du ändå betala en självrisk.

Katt

Vårt näst mest populära sällskapsdjur är katten som ofta blir en kär familjevän. Även katter kan dras med sjukdomar och skador och behöver då veterinärhjälp. Därför finns det idag även en särskild djurförsäkring för katter.

En bra och prisvärd kattförsäkring hittar du på ICA-försäkringar.se.

  • Livförsäkring – Katter kan, precis som hundar, få en livförsäkring som ger dig ett engångsbelopp om katten avlider. Ersättningen sänks ju äldre katten blir och upphör efter en viss ålder (oftast mellan 10 till 13 år).
  • Veterinärvårdsförsäkring – Denna försäkring ersätter kostnader för undersökning och behandling när katten blir sjuk eller vid olycksfall. Behandling och vård måste alltid utföras av legitimerad veterinär. Maxbeloppet för veterinärvårdsförsäkringen sänks när katten blir 7 eller 8 år men den upphör aldrig helt.

Tänk på:

  • Fundera på om du behöver en livförsäkring till din katt. Denna är framförallt till för att ersätta dig om katten står för din inkomst på något vis.
  • Trots försäkringen kan veterinärkostnaderna ändå bli höga, du ersätts nämligen inte för t ex veterinärens resor, mediciner och förbandsmaterial som du själv köper samt  förebyggande behandling. Om skadan är ersättningsbar från försäkringen får du betala en självrisk.

Läs mer om: kattförsäkringar


Smådjur

Det har nuförtiden blivit allt vanligare att vilja skaffa djurförsäkring till smådjur. Med smådjur menar man gnagare, minigrisar, reptiler och burfåglar. Nuförtiden kan man veterinärvården även ta hand om dessa djur och då behövs försäkringen till detta ändamål.

Som för hundar och katter kan man både skaffa en veterinärvårdsförsäkring och en livförsäkring. Ofta gäller regeln att inköpspriset för smådjuret måste vara över 1000 kronor för att du skall kunna skaffa en livförsäkring.

Tänk på:

  • Försäkringsbolag är i regel inte särskilt intresserade av att teckna djurförsäkring till giftormar

Lämna en kommentar

Billiga försäkringar

Billiga-forsakringar.nu

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv