Reseförsäkring

Gör som 500.000 stycken andra svenskar, jämför och byt bilförsäkring hos Zmarta.se. Helt kostnadsfritt kan du jämföra försäkringar och få erbjudanden från Länsförsäkringar, ICA försäkring, Gjensidige, Dina försäkringar och flera andra välkända försäkringsbolag.

Jämför offerter från 20 anslutna försäkringsbolag

Kostnadsfritt och utan förbindelse

4,7 / 5 i betyg hos Trustpilot.com

Det finns en del att tänka på när man ger sig iväg på utlandssemester och reseförsäkringen och reseskydd är en av alla saker som måste tänkas på mellan bokning och packning.

Ibland behöver man nämligen skaffa extra försäkringar för vissa resor. Dessutom vill resebolagen ofta sälja på resenärerna försäkringar. Det är därför viktigt att veta vad som gäller inför en utlandsvistelse när du väljer reseförsäkring.

Undvik att betala onödigt mycket för försäkringen
Insplanet.se kan du enkelt jämföra offerter från försäkringsbolagen och hitta den bästa och billigaste försäkringen. Det är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du skickar in en ansökan/offertförfrågan på Insplanet.se.

Reseförsäkring & hemförsäkring


Om du är helt oförsäkrad måste du skaffa en reseförsäkring innan resan. Om något händer kan kostnaderna bli oerhört höga. Det kan kosta så mycket som upp till 1 miljon kronor med ambulansflyg hem från Asien eller 100 000 kronor för en dykolycka i Turkiet.

Viktigt att veta är att hemförsäkringen oftast innehåller ett reseskydd som täcker dessa kostnader. Detta bör man kolla upp innan resan med sitt försäkringsbolag. Från försäkringsbolaget kan du också få med dig material, nummer och kontaktuppgifter vid olyckor.

Hemförsäkringen ger dig alltså ett grundskydd upp till ett visst antal dagar (oftast upp till 45 dagar utanför Norden.) men därefter måste man teckna en extra reseförsäkring för att vara skyddad. Det gäller till exempel för långresor. Tänk då på att skaffa reseförsäkringen innan du åker. Det är inte lätt att köpa en försäkring när du väl rest bort.

Vad gäller för reseförsäkring i hemförsäkringen?

Oftast gäller reseskyddet i 45 dagar och eventuellt kan du, innan resan, kontakta ditt försäkringsbolag för att förlänga denna tid vid längre resor. Vanligtvis täcker reseskyddet följande

  • 60 dagars skydd för hela familjen .
  • Ersättning för kostnader till följd av akut sjukdom eller olycksfallsskada
  • Avbruten resa och hemtransport på grund av akut sjukdom eller olycksfall
  • Stöld
  • Skador på incheckat bagage
  • Förseningar till följd av strejk eller tekniskt fel

Vet man med sig att man kommer att vara borta längre, har haft en längre tids sjukdom eller kommer att utöva farliga aktiviteter under resan bör man kontakta sitt försäkringsbolag för detta.

Tänk på inför resan:

  • Är du gravid bör du kolla med ditt försäkringsbolag att försäkringen täcker även fostret efter att graviditeten gått över vecka 27. Inom EU har du rätt till akut sjukvård i samband med graviditet och förlossning.
  • Om det är krig eller oroligheter dit du skall bör du kontakta UD för att ta del av deras rekommendationer.
  • Off-piståkning, dykning med tub och bergsklättring är exempel på vanliga undantag i försäkringen. Kontrollera vad som gäller hos ditt försäkringsbolag.
  • En avbeställningsförsäkring kan betala tillbaka din resekostnad om du blir sjuk före avresan (det krävs läkarintyg). De flesta försäkringsbolag säljer kompletterande reseförsäkringar. Resebyrån brukar också sälja separata avbeställningsskydd. Om du betalar större delen av resan med ditt bankkort, t ex VISA eller Eurocard, innehåller det ofta en avbeställningsförsäkring.

Lämna en kommentar

Billiga försäkringar

Billiga-forsakringar.nu

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv