Billig hemförsäkring Bostadsrätt

Gör som 500.000 stycken andra svenskar, jämför och byt bilförsäkring hos Zmarta.se. Helt kostnadsfritt kan du jämföra försäkringar och få erbjudanden från Länsförsäkringar, ICA försäkring, Gjensidige, Dina försäkringar och flera andra välkända försäkringsbolag.

Jämför offerter från 20 anslutna försäkringsbolag

Kostnadsfritt och utan förbindelse

4,7 / 5 i betyg hos Trustpilot.com

När du äger din egen bostad gäller i princip samma grundskydd som för hyresrätten men det finns ett antal saker till man behöver tänka på. Du har nämligen ett underhållningsansvar då du äger bostaden själv och är du oförsäkrad vid exempelvis vattenskador kan kostnaderna bli mycket höga. Visserligen brukar bostadsrättsföreningarna ha försäkringar men där är självrisken oftast mycket hög (ibland uppåt 50 000 kr). Därför är det mycket viktigt att ha en hemförsäkring för bostadsrätten!

Vår prisjämförelse av hemförsäkring bostadsrätt

Eftersom du som bostadsrättsägare äger inventarier som köksskåp, badrum m.m. så bör man skaffa en hemförsäkring med så kallat bostadsrättstillägg så att även de inventarierna är skyddade.

Vi har valt att jämföra Moderna försäkringar och Vardia försäkringar som båda erbjuder hemförsäkring med bostadsrättstillägg.

Vardia Försäkringar

  • Bostadsrätt om frysen går sönder, ersätter upp till 300 000 kr om en skada skulle ske på det du är ersättningsskyldig enligt föreningens stadgar. Det kan till exempel handla om att din frys eller kyl går sönder.
  • Allrisk bostadsrätt. En tilläggsförsäkring som täcker oförutsedda och plötsliga skador, som till exempel vid en vattenläcka. Ersätter upp till 300 000 kr. Tilläggsförsäkringen ersätter också yt- och tätskikt vid vattenskada.
  • Utökat betalskydd. En försäkring som täcker upp om du av olika anledningar skulle få svårt att betala lån, amorteringar, avgifter till din bostadsrättsförening. Självrisken för tilläggsförsäkringar står på ditt försäkringsbrev, grundsjälvrisken vid hemförsäkring Stor är alltid 1200 kr.

Moderna Försäkringar

  • Bostadsrättsförsäkring, Ersätter och skyddar vid skador på den fasta inredningen som du är ersättningsskyldig enligt din förenings stadgar. Ersätter upp till 300 000 kr. Ger även ersättning för drulleskador på din fasta egendom samt ytskiktet i ditt badrum t.ex. kakel/klinkers. Kostar från 400 kr / år. Vilken självrisk du valt framgår av ditt försäkringsbrev.

Sammanfattning

Vardia har valt att dela upp sina tilläggsförsäkringar för bostadsrätt i två olika varianter, en möjlighet för dig att kunna skräddarsy din hemförsäkring. Moderna erbjuder en bostadsrättsförsäkring som i sin tur täcker in både Allrisk (drulle) och oförutsedda skador på den fasta inredningen. Här handlar det om vad du är intresserad av, en heltäckande lösning eller en mer flexibel lösning där du själv styr mer i vad du vill försäkra.

Vilken är din underhållningsskyldighet?

Du har alltså ett ansvar att hålla din bostadsrätt i gott skick. Med detta menas att du skall:

  • Badrum (yt- och tätskikt). Du ska se till att kaklet är helt och att tätskiktet inte läcker.
  • Badrumsporslin (handfat, toalettstol).
  • Kök (kyl, frys, fläkt, diskbänk). Om t ex kylskåpet går sönder ansvarar du själv för att det lagas eller ersätts med ett nytt.
  • Vattenledningar i lägenheten.
  • Övrigt (dörrar, tak, fönster, elledningar, målning och tapetsering).

Läs även:

Källhänvisning: konsumenternas försäkringsbyrå & Ekonomifokus.se

Lämna en kommentar

Billiga försäkringar

Billiga-forsakringar.nu

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv