Hur kan man förebygga inbrott och stölder i bilen?

Gör som 500.000 stycken andra svenskar, jämför och byt bilförsäkring hos Zmarta.se. Helt kostnadsfritt kan du jämföra försäkringar och få erbjudanden från Länsförsäkringar, ICA försäkring, Gjensidige, Dina försäkringar och flera andra välkända försäkringsbolag.

Jämför offerter från 20 anslutna försäkringsbolag

Kostnadsfritt och utan förbindelse

4,7 / 5 i betyg hos Trustpilot.com

Visserligen täcker bilförsäkringen inbrott i bilen så länge du har en tillräckligt omfattande sådan (minst halvförsäkring). Men det är ändå bra att förebygga inbrott i bilen, här får du några allmänna råd för detta!

Inbrott i bilar i Sverige

Det stjäls och görs inbrott ganska mycket i Sverige, siffror från Stöldskyddsföreningen gör gällande att det görs 25 000 stölder och 80 000 inbrott varje år i våra svenska bilar. De allra flesta brotten görs också av olika tillfälligheter och är inte planerade. Det finns alltså all anledning att själv tänka till på hur man undviker detta.

Undvik att betala onödigt mycket för bilförsäkringen
Compricer.se kan du enkelt jämföra bilförsäkring och hitta den bästa och billigaste bilförsäkringen.

Tips för att förebygga inbrott i bilen

  • Lämna aldrig värdesaker synligt
  • Ta med mobiltelefonen
  • Visa att du inte lämnat värdesaker – Man kan exempelvis lämna handskfacket öppet för att tydligt visa att det inte finns några värdesaker där.
  • Lås bilen, kontrollera att den är låst. Du går in och ur din bil många gånger, det kan lätt glömmas.
  • Hur stöldsäker är din bil? Kontrollera detta om du köper en helt ny bil. Det finns tester av sådana saker.
  • Använd rattlås: Rattlås är en ganska enkel och billig anordning för att göra det lite svårare för inbrottstjuven att åka iväg med din bil.

Lite dyrare tips för att hindra inbrottstjuven i en bil

  • Installera söksystem – Det finns anordningar som kan installeras i din bil och där du sedan kan söka redan på denna om din bil blir stulen.
  • Installera ett larm – Det finns olika billarm som kan installeras i din bil om detta inte finns färdigt. Kolla gärna folksams avtal för detta.
  • Montera hjullås – Om du har dyrbara fäljar kan du installera hjullås.
  • Köp en bilstereo med bortmonterbar framsida

Om du vill läsa mer om stölder och inbrott i bilar och hur du kan märka din bil med stöldsskyddsmärket rekommenderas att du läser på Stöldskyddsföreningens hemsida

Billiga försäkringar

Billiga-forsakringar.nu

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv