Försäkringsbolag för dig som äger en Saab

Gör som 500.000 stycken andra svenskar, jämför och byt bilförsäkring hos Zmarta.se. Helt kostnadsfritt kan du jämföra försäkringar och få erbjudanden från Länsförsäkringar, ICA försäkring, Gjensidige, Dina försäkringar och flera andra välkända försäkringsbolag.

Jämför offerter från 20 anslutna försäkringsbolag

Kostnadsfritt och utan förbindelse

4,7 / 5 i betyg hos Trustpilot.com

Sedan ett antal år tillbaka så tillverkas det inte några nya Saab:ar i Sverige. Bilmärket gick i konkurs men det körs fortfarande många bilar av märket på svenska vägar. Och behovet av försäkringar till dessa finns ju förstås kvar så här går vi igenom lite vad du som äger en Saab skall tänka på när det gäller försäkringar.

Undvik att betala onödigt mycket för bilförsäkringen
Compricer.se kan du enkelt jämföra bilförsäkring och hitta den bästa och billigaste bilförsäkringen.

Bilförsäkringar och begagnade bilar

I princip alla försäkringsbolag som sysslar med bilförsäkringar är förstås villiga att sälja försäkringar även till begagnade bilar och kan säkerligen göra en bra affär även på detta. Så att jämföra försäkringsbolag och samla försäkringar hos det bästa alternativet för dig kan vara värt att lägga lite extra tid på.

När det gäller bilar av märket saab så blir det ju automatiskt så att dessa bilar mer eller mindre alltid är begagnade. Eftersom bilmärket inte längre nytillverkas så är det så att flesta Saab bilar som rullar ut på våra vägar köpta begagnade (även om viss nytillverkning skedde tom år 2015).

Att försäkra en Saab

Så vad skall man tänka på när det gäller Saab bilförsäkringar? Precis som med alla andra bilförsäkringar så behöver du tänka igenom vilka nivåer av försäkringar som du behöver, dvs om du förutom trafikförsäkringen även behöver en halv och helförsäkring.

Du kan förstås söka dig till de allra flesta kända försäkringsbolag även om det faktiskt finns specialinriktade aktörer för just Saab bilar. Det är dock alltid viktigt att jämföra olika försäkringsbolags villkor och se vilka villkor och priser du kan få för just din bil. Vi har läst berättelser där priset per år för att försäkra en saab har varierat med 9000 kr per år berående på vilket försäkringsbolag man frågar. Så det kan verkligen löna sig att kolla upp ett antal olika aktörer.

Billiga försäkringar

Billiga-forsakringar.nu

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv