Släpvagnsförsäkring

Gör som 500.000 stycken andra svenskar, jämför och byt bilförsäkring hos Zmarta.se. Helt kostnadsfritt kan du jämföra försäkringar och få erbjudanden från Länsförsäkringar, ICA försäkring, Gjensidige, Dina försäkringar och flera andra välkända försäkringsbolag.

Jämför offerter från 20 anslutna försäkringsbolag

Kostnadsfritt och utan förbindelse

4,7 / 5 i betyg hos Trustpilot.com

Om man väl har en dragkrok installerad på sin bil så är det förstås smidigt att koppla på en släpvagn för att frakta material, flytta saker eller dra med sig sin båt inför sommaren. Men vad gäller egentligen för bilförsäkringar och släpvagnar?

Vad brukar bilförsäkringen täcka?

Att ha en trafikförsäkring till sin bil är obligatoriskt och lagstadgat så denna måste du som bilägare inneha. Hos många försäkringsbolag så ingår det ett visst skydd för din släpvagn även i denna försäkring. Den täcker då samma typer av skador som trafikförsäkringen täcker nämligen de kostnader som uppkommer om du orsakar skador på andras egendom eller andra fordon. Däremot ingår inte skydd för kostnader om din egna släpvagn skadas.

Undvik att betala onödigt mycket för bilförsäkringen
Compricer.se kan du enkelt jämföra bilförsäkring och hitta den bästa och billigaste bilförsäkringen.

Släpvagnsförsäkringen och vad som ingår

Själva strukturen för en släpvagnsförsäkring är uppbyggd på samma vis som för en bilförsäkring. Du kan skaffa en sådan försäkring till släpvagnen som halvförsäkrad eller helförsäkrad. Det ser förstås ofta lite olika ut beroende på vilket försäkringsbolag du använder dig av men generellt så gäller följande:

  • I halvförsäkringen ingår stöldskydd, brandskydd och det som kallas för rättsskyddsförsäkring. Med rättsskyddsförsäkring får du ersättning för kostnader vid t.ex. rättsliga tvister.
  • I helförsäkringen ingår även vagnskyddsförsäkring. Detta innebär att du även får ersättning för skador (yttre sådana) på släpvagnen vid exempelvis en krock.

Behöver man egentligen skaffa en släpvagnsförsäkring?

Svaret på frågan här ovan varierar förstås från fall till fall. Det beror förstås på vad det är för typ av släpvagn som du äger. Är det en kostsam släpvagn som du är beroende av i stor utsträckning? Krävs det en fungerande släpvagn för att dina dagliga rutiner skall fungera? Är släpvagnen verksamhetskritisk (för tex ett företag)? Om svaret är jag på dessa frågor här ovan kan det rekommenderas att du kontaktar ditt försäkringsbolag för att undersöka vilka möjligheter som finns för dig. Kom också alltid ihåg att du säkerligen har möjlighet att sänka försäkringskostnaderna genom att jämföra olika bolag.

Är du mindre beroende av släpvagn och endast sällan använder denna (kanske äger du en billig sådan?) så kan det troligtvis räcka med det skydd du redan har i din trafikförsäkring.

Försäkringssbolag som erbjuder släpvagnsförsäkring

  • Moderna Försäkringar
  • Vardia Försäkringar
Billiga försäkringar

Billiga-forsakringar.nu

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv