Fritidshusförsäkring


Ett fritidshus är en plats dit många svenskar idag åker för att koppla av, njuta och vara lediga. Eftersom man vanligtvis befinner sig i fritidshuset under en liten del av året ökar risken för inbrott och stölder och därmed finns behovet att skaffa en fritidshusförsäkring.

Vad ingår?

När man skaffar en fritidshusförsäkring så är det egentligen inte konstigare än att skaffa en hemförsäkring. De delar som en fritidshusförsäkring består av är oftast följande:

  • Egendomsskydd –  Om något skulle hända i ditt hus eller på tomten. Det kan vara inbrott, brand, husskador eller andra skador på själva huset eller tomten.
  • Ansvarsförsäkring – Denna är framförallt till för att skydda dig om någon kräver dig på skadestånd för något som orsakats av ditt fritidshus.
  • Rättsskydd –  Detta gäller om du av någon anledning behöver anlita en advokat vid en tvist eller liknande kring ditt fritidshus. Det kan vara bra att känna till att självrisken för rättsskydd ofta är 20 % av kostnaden.

Vanligt tillägg för fritidshusförsäkring

Det är vanligt att man i samband med ett fritidshus även äger en småbåt. Det kan därför vara bra att känna till att det finns tillägg till din försäkring som är just en båtförsäkring. Kolla detta med försäkringsbolaget som du planerar att anlita!

Läs mer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *