Husvagnsförsäkring

Gör som 500.000 stycken andra svenskar, jämför och byt bilförsäkring hos Zmarta.se. Helt kostnadsfritt kan du jämföra försäkringar och få erbjudanden från Länsförsäkringar, ICA försäkring, Gjensidige, Dina försäkringar och flera andra välkända försäkringsbolag.

Jämför offerter från 20 anslutna försäkringsbolag

Kostnadsfritt och utan förbindelse

4,7 / 5 i betyg hos Trustpilot.com

När semestern närmar sig och det är dags att ta ut sig ut på vägarna landet runt börjar även husvagnarna dyka upp. Du som funderar på att skaffa en husvagn bör också vara medveten om att det kan vara aktuellt att skaffa en husvagnsförsäkring. Här kan du läsa mer om hur en försäkring till husvagnen fungerar.

Så är en husvagnsförsäkring uppbyggd

En husvagnsförsäkring är uppbyggd på ett ungefär likadant sätt som en bilförsäkring. Den stora skillnaden är att du inte behöver en grundläggande trafikförsäkring till din husvagn. Detta beror på att husvagnar inte räknas som fordon på samma sätt som en bil, motorcykel eller en moped.

Däremot kan det vara viktigt att skaffa en helförsäkring eller en halvförsäkring till din husvagn. Det kan också vara bra om du funderar igenom vilka tilläggsförsäkringar som det finns till husvagnsförsäkringen. Ofta förvaras en del värdefulla föremål i husvagnen som man eventuellt vill ha extra skydd för.

Halvförsäkring till husvagnen

Om du väljer att skaffa en halvförsäkring till din husvagn så innehåller den oftast följande delar:

  • Egendomsskydd: Detta innebär att du är försäkrad mot brand, stöld, om glasen går sönder eller om maskiner eller elektronik får problem.
  • Bärgning och räddning:  Om du är i behov av bärgning eller räddning av husvagnen så kan halvförsäkringen täcka detta.
  • Rättsskydd: Rättsskyddet brukar ingå i de flesta fordonsförsäkringar och kan också ingå i husvagnsförsäkringen. Denna innebär att du kan få ersättning för rättegångs- och advokatkostnader vid eventuella tvister som har uppstått i samband med husvagnen.

Helförsäkring till husvagnen

När man helförsäkrar en husvagn innebär det att man även får ett skydd mot vagnskador. Om det sker en olycka, tex en dikesskörning eller om det sker en uppsåtlig skadegörelse på din husvagn skyddas du även mot detta. Helförsäkringen skyddar dig även om oväntade händelser som att ett träd faller över husvagnen.

Läs mer om försäkringar till husvagnar

Lämna en kommentar

Billiga försäkringar

Billiga-forsakringar.nu

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv