Fem tips för att snygga upp bilen

Gör som 500.000 stycken andra svenskar, jämför och byt bilförsäkring hos Zmarta.se. Helt kostnadsfritt kan du jämföra försäkringar och få erbjudanden från Länsförsäkringar, ICA försäkring, Gjensidige, Dina försäkringar och flera andra välkända försäkringsbolag.

Jämför offerter från 20 anslutna försäkringsbolag

Kostnadsfritt och utan förbindelse

4,7 / 5 i betyg hos Trustpilot.com

Att äga en bil innebär inte bara att skydda den med att köra säkert och skaffa en bilförsäkring för att skydda sig mot det oförutsedda. Det går att höja bilupplevelsen med lite enkel skötsel. Här får du fem tips för att vårda din bil bättre!

1. Snygga till bilen med avfettning på rätt sätt

Tvätta av bilen på rätt sätt
En glänsande och snygg bil!

En bra start för att påbörja upprustningen av bilens utseende är att göra en avfettning. Det är denna som lägger en grund för hur allt annat blir när man väl skall vårda sin bil. Det finns lite olika medel (med olika priser) för att fetta av bilen. Vissa passar bra efter att du kört i vinterväglag (oftast petroleumbaserade) medan andra är både billigare och inte lika kraftfulla och passar bättre under sommarhalvåret.

Ett tips är att börja nerifrån och upp och vara mest noggrann på nederdelen av bilen. Låt fettet verka en stund och spola sedan ordentligt av bilen med en kraftig vattenstråle. Tänk på att inte låta fettet torka på bilen om det är sol ute och borsta absolut inte bilen med borste när du fettar av den. Det kan skapa repor och skador i lacken!

2. Behandla bilen som håret – Använd bilschampo

För att få bilen riktigt ren räcker det inte bara med avfettning utan det krävs även lite schamponering. Det här är inte några konstigheter utan det viktiga är att du använder en svamp anpassad för bilar. Tänk också på att skölja av svampen regelbundet så att det inte är grus och smuts kvar i den. Det kan återigen skapar repor i lacken. När du har schamponerat bilen skall du tvätta av den återigen. För den noggranne kan man även med fördel vaxa in bilen efter att den torkat vilket är en egen konstart i sig. Det krävs lite övning innan man lyckas med den perfekta vaxningen!

3. Gör bilresan en aning trevligare – Dammsug

Även om det är viktigt att visa upp sin glänsande yttersida på bilen så är det minst lika viktigt för komforten att rengöra inne i bilen. Det bästa sättet att bli av med smutsen inne i bilen är helt enkelt att dra ut dammsugaren ur städgarderoben och ge insidan på bilen en omgång

4. Så rengör du bilens klädsel

Visserligen blir det skapligt snyggt genom att bara dammsuga insidan på bilen och torka av instrumentbrädet. Det är dock ganska svårt att få helt rent på bilens klädsel. Ofta så består bildklädseln av ett tyg där smuts, hårstrån och annat smått och gott fastnar och det kan vara svårt att få bort detta.

Ett sätt för dig som har en tryckluft och kompressor är helt enkelt att blåsa av sätena med denna. Detta är dock inte alltid fallet utan då kan man köpa speciella bilvårdsprodukter. Det finns rengöringsmedel i sprayform som du först sprutar på klädseln. Sedan skrubbar du klädseln med en borste och slutligen dammsuger du den.

5. Gör en säkerhetskontroll och känn dig tryggare

Utsida och insida i all ära, viktigt är förstås alltid att köra säkert och lugnt och hålla koll på säkerheten i bilen. En kontroll som du kan göra samtidigt som din bilvård är den regelbundna säkerhetskontrollen. Kolla oljan, kolla in i motorhuven, lufttrycket i däcken, kolla spolarvätskan och att allt står rätt till med det som du själv enkelt kan kolla.

Undvik att betala onödigt mycket för bilförsäkringen
Compricer.se kan du enkelt jämföra bilförsäkring och hitta den bästa och billigaste bilförsäkringen.

Billiga försäkringar

Billiga-forsakringar.nu

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv