Motorcykelförsäkring


Det finns en mängd olika typer av motorcykelförsäkringar hos försäkringsbolagen. När du försäkrar din mc påverkar din ålder, ditt kön och vilken typ av motorcykel som du äger premien och villkoren i stor utsträckning.

Motorcykelförsäkring – Tre viktiga faktorer för premien:

Om du vill hitta det bästa priset för din Motorcykelförsäkring rekommenderar vi att du  jämför olika försäkringsbolagspriser och undersöker vad de kan erbjuda dig utifrån din situation.

Åldern

Den första kategorin som påverkar försäkringen är åldern. De vanligaste åldersgränserna är

  • 24
  • 30
  • 40

Förenklat kan man säga att ju äldre du är desto bättre premie får du när du skaffar en mc-försäkring. En del försäkringsbolag utgår idag från din boendeort och körkortsår och att du själv väljer vilken risknivå du vill ha för att på så sätt påverka ditt pris.

Motorcykel

Det spelar också stor roll vilket fordon som du kör när du skaffar motorcykelförsäkring. Det är i regel billigare att försäkra en långsammare motorcykel än racingvarianterna. Hos till exempel Moderna försäkringar spelar det ingen roll vilket märke du har på motorcykeln, det påverkar inte din premie

Mc-försäkring- Trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring

Precis som för bilar gäller att man kan välja mellan att skaffa trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkringen ger dig skydd för de skador du eventuellt gör på andra fordon eller ägodelar och är definitivt ett måste för alla som kö motorcykel. Enligt lag är du också skyldig att ha en trafikförsäkring.

Halvförsäkringen skyddar för brand-, maskin- och glasskador, stöld, räddning, rättsskydd plus det skydd som finns i trafikförsäkringen. Man kan också få ersättning om man behöver bärga sin MC.

Vill man ha fullt skydd för sin motorcykel så skaffar man helförsäkring. Då får man skydd för allt det som trafik- och halvförsäkring skyddar men dessutom ingår tex ersättning för dikeskörning eller om du på annat sätt skadar motorcykeln själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *