Hemförsäkring student


När man börjar studera så brukar detta ofta leda till en flytt till en egen bostad i form av hyresrätt, studentrum eller bostadsrätt. Självklart behöver man då också en hemförsäkring student, här beskriver vi vad som är viktigt att tänka på och var du hittar bäst och tryggast villkor.

Är det någon skillnad för studenter?

En hemförsäkring för student är i princip samma sak som en vanlig hemförsäkring för hyres- eller bostadsrätten med skillnaden att försäkringsbolaget anpassar villkor och framförallt priser till studentens situation.

Det är viktigt att känna till att inte alla försäkringsbolag erbjuder speciella hemförsäkringar för studenter, nedan visar vi i vår prisjämförelse vilka du skall titta extra på.

Studentförsäkring till lägenheten – Viktiga begrepp

  • Lösöre: Detta innebär värdet av alla dina ägodelar som du förvarar i bostaden eller i anslutning till bostaden (tex cykeln). Ju mer värde desto dyrare försäkring är tumregeln.
  • Boyta (kvm) + Adress: Det är viktigt att du vet både adress, boyta och typ av lägenhet innan du skaffar försäkringen. Dessa faktorer spelar stor roll för ditt pris.

Snabbfakta – Hemförsäkring Student

En studentförsäkring till lägenheten eller studentrummet är i grunden detsamma som en hemförsäkring till en villa, bostadsrätt eller hyresrätt. Skillnaden är att försäkringsbolaget anpassar försäkringen till den situation man lever i som student vilket ofta innebär lägre lösöre och även billigare försäkringar. Idag erbjuder de flesta större försäkringsbolag speciella hemförsäkringar för studerande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *