Flytta hemifrån: Skaffa hemförsäkring som student

Gör som 500.000 stycken andra svenskar, jämför och byt bilförsäkring hos Zmarta.se. Helt kostnadsfritt kan du jämföra försäkringar och få erbjudanden från Länsförsäkringar, ICA försäkring, Gjensidige, Dina försäkringar och flera andra välkända försäkringsbolag.

Jämför offerter från 20 anslutna försäkringsbolag

Kostnadsfritt och utan förbindelse

4,7 / 5 i betyg hos Trustpilot.com

Många är just nu på väg att flytta till sitt första egna boende, det kan vara delad lägenhet, studentrum, del i kollektiv. Vi vill ge dig 5 tips om vad som är viktigt för dig att tänka på när du flyttar hemifrån och vad du enkelt kan kombinera och till och med spara pengar på! I inlägget kommer vi ge exempel från och länka till ICA försäkringar.

Tips 1 – Skaffa hemförsäkring

Det kan vara så att du inte ens behövt tänka begreppet ”hemförsäkring” innan då det funnits redan i ditt hem och det är ju fullt förståeligt att en ung person inte går och funderar över en hemförsäkring. Kort sagt om hemförsäkring så skyddar den dig och ditt boende hur litet det än är och de tillhörigheter du har. Den kan till och med hjälpa till om din cykel blir stulen kan ge dig reseskydd om du åker på en resa. ICA hemförsäkring ger dig till exempel 60 dagars reseskydd och ersätter cykelstöld.

Hemförsäkringen ersätter ditt lösöre och det innebär att den täcker och ersätter möbler, husgeråd, transportmedel, varor som du har i ditt boende. ICA´s hemförsäkring försäkrar ditt lösöre upp till 200 000 kr, vanligt är att du får betala en självrisk om din cykel till exempel blivit stulen och sen ersätter försäkringen dig för en ny cykel motsvarande den du hade. Du kan också göra tillägg till din hemförsäkring som till exempel olycksfallsskydd som hjälper dig om du skulle skada dig eller bli sjuk.

Tips 2 – Handla mat billigt. (Kombinera ditt ICA kort med hemförsäkringen)

Som student vill du ha en billig och bra matbudget, och nej det kanske inte behöver vara en meny bestående av nudlar utan att det kan handla om en mer varierad kost. ICA har ett bassortiment med kvalitativa produkter till låga priser, skaffar du dessutom ett ICA kort Student så får du ett avgiftsfritt betalkort under hela den tid du studerar.

Du kan betala överallt med kortet men handlar du på ICA med ICA kortet så får du dubbel bonus, skaffar du ICA´s hemförsäkring student så får du även bonus på försäkringsavgiften du betalar – billigare mat(!). Så det lönar sig alltså att kombinera. En till grej med ICA kortet är att om du sätter in ditt CSN på kortet så får du en gåva på 100 kr extra in på ditt ICA konto något som är välkommet i studenttider.

Tips 3 – Adressändra och få studentrabatt

Det är viktigt att du adressändrar och på så sätt gör en flyttanmälan. Det handlar om att du eventuellt blir folkbokförd på den nya orten du flyttat till men också att du får din post eftersänd till din nya adress. På adressändring finns studenterbjudande via Mecenatkortet eller Studentkortet för dig som studerar vilket innebär att du gör en gratis flyttanmälan och får din post eftersänd till rabatterat pris. Bor du en kortare stund på en plats kan du välja att göra en tillfällig eftersändning av din post, det gäller under en period av 6 månader.

Tips 4 – Skaffa billiga husgeråd och möbler via Tradera och Blocket

Det finns faktiskt billigare sätt än IKEA  att skaffa eget och unikt möblemang och husgeråd. Ett tips är att hänga på Blocket och Tradera (båda finns som smidiga appar i telefonen) och köpa husgeråd och möbler till mycket bra priser. Det är inte bara billigare utan mer omtänksamt om miljön och du kan sy ihop ett coolare och mer unikt hem till en billig peng. Tänk på att lite färg också kan fixa underverk. Ett extratips om du vill köpa snygga märkeskläder eller tjäna dig en hacka på att sälja dina egna märkeskläder är att kika på Sellpy, de både auktionerar ut och hjälper dig att sälja dina märkeskläder. Du kan alltså både köpa och sälja.

Tips 5 –  Dubbelkolla privata bostadsuthyrare

Att ställa sig tidigt i bostadsköer i de större städerna är något som vi inte nog kan betona vikten av. Gärna flera år innan du börjar studera.. Men det finns många privata aktörer och privatpersoner som hyr ut till studenter och det kan vara en riktigt bra möjlighet för dig som student att få bo centralt till en bra kostnad. Men, det ska sägas att det tyvärr också finns en del lurendrejare där ute, så var försiktig. Tänk en och flera gånger innan du sätter över förskottsinbetalningar till uthyrare. Googla deras namn, adressen för bostaden som ska hyras ut och undersök så att det inte finns några som helst frågetecken runt personen. Tyvärr sker det ofta att studenter blir lurade på pengar och står utan lägenhet. Så var försiktig med dig och dina pengar.

Hoppas att du fått bra tips och hjälp av det här inlägget och lycka till med ditt nya liv som student!

Billiga försäkringar

Billiga-forsakringar.nu

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv