Trafikförsäkring på väg

Gör som 500.000 stycken andra svenskar, jämför och byt bilförsäkring hos Zmarta.se. Helt kostnadsfritt kan du jämföra försäkringar och få erbjudanden från Länsförsäkringar, ICA försäkring, Gjensidige, Dina försäkringar och flera andra välkända försäkringsbolag.

Jämför offerter från 20 anslutna försäkringsbolag

Kostnadsfritt och utan förbindelse

4,7 / 5 i betyg hos Trustpilot.com

Att köra bil fordrar ett stort ansvar från förarens perspektiv. Det krävs såväl vaksamhet som kunskap om trafik och trafikregler. Samtliga fordon som går i trafik ska ha en trafikförsäkring. Undantagna fordon är exempelvis cyklar och så kallade elsparkcyklar som fullkomligt exploderat i förekomst i svenska större städer.

Vad är en trafikförsäkring?

Trafikförsäkring är den försäkring som en bil står på. En bil kan endast ha en aktiv försäkring. Om du trafikförsäkrar den hos företag X men också vill ha en försäkring från företag Y så händer det inte mer än att du förlorar pengar. Ibland är det kanske inte ens möjligt att dubbelförsäkra beroende på olika teknikaliteter.

Trafikförsäkringen finns för att samtliga förare ska slippa lägga ut för mycket pengar om någon olycka med antingen bil- eller personskada skulle inträffa. Om du kör utan trafikförsäkring och vållar en olycka får du självmant betala avgifter och skadestånd vilket kan uppnå flera hundratusen kronor sammanlagt. Det är därmed en sorts garanti för att inte enbart de allra rikaste ska kunna framföra ett fordon utan att bli ruinerade vid olycka. Självrisken får dock alla betala och den styrs utifrån ditt försäkringsavtal.

Hos Trafikförsäkring.se kan du köpa en bra trafikförsäkring för din bil.

Vad händer om jag kör min bil utan trafikförsäkring?

Rent juridiskt är det inte olagligt, dock får du betala en avgift om 100 kronor för varje dag bilen inte har en giltig trafikförsäkring och som står påställd. Att en bil är påställd innebär att den får lov att framföras i trafik. När den registreras som avställd får den inte köra alls.

Det bästa är att känna till alla regler och betala de avgifter som ska vara betalda. Då slipper du även argumentera med polis som stoppar dig eller från frågor som andra har om ditt fordon. Att trafikförsäkra en bil kostar olika mycket från ett försäkringsbolag till ett annat. Jämför gärna olika alternativ för att hitta ett som passar ditt. Du kan även välja till halvförsäkring och vagnskadeförsäkring. Vagnskadeförsäkring bekostar skador på alla inblandade personer i en olycka, samt skador på din och motpartens bil. Den försäkringen är av förklarliga skäl dyrast.

Billiga försäkringar

Billiga-forsakringar.nu

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv