Vad det kostar att byta bilruta

Compricer försäkringar

Compricer.se är det givna valet om man vill jämföra försäkringar och hitta bästa dealen. Du kan via Compricer.se helt utan kostnad jämföra priser hos flera svenska försäkringsbolag helt utan kostnad. Vill du inte ha något av dina erbjudanden kan du tacka nej utan någon kostnad.

Kostnadsfritt & utan förbindelse

Enkel ansökan

4,7 / 5 i betyg hos Trustpilot

Vad det kostar att byta bilruta

Har du haft oturen att få ett stenskott eller en köldknäpp som orsakat skador på vindrutan brukar man vanligtvis byta ut den. Stenskott kan drabba vem som helst, det är svårt att vistas ute i trafiken utan att riskera att bli träffad av ett stenskott. Ett litet stenskott kan också leda till en sprucken vindruta efter ett tag, ibland räcker det med en riktigt köldknäpp för att det ska uppstå spänningar som knäcker till vindrutan tillräckligt som leder till sprickor.

Så lagar du bilrutan med bilförsäkring

Med en bilförsäkring behöver du bara betala självrisken för att fixa en trasig vindruta, förutsatt att du har en halvförsäkring som minsta försäkringsnivå har du ett skydd för glas i bilförsäkringen. Det är skillnad på en välanvänd vindruta och en alldeles ny vindruta, med åren uppstår det små märken och repor i ytan efter användning. Det är smuts, insekter och skrovliga torkarblad som kan orsaka en vindruta med små märken.

Undvik att betala onödigt mycket för bilförsäkringen
Compricer.se kan du enkelt jämföra bilförsäkring och hitta den bästa och billigaste bilförsäkringen.

Måste hela rutan bytas ut?

Ofta behöver man dock inte byta ut hela vindrutan, det kan räcka med att laga den befintliga vindrutan om skadan inte är tillräckligt stor dvs. Det kan glasfirmorna göra genom olika lagningstekniker som genomskinliga förstärkningslappar och härdningslim. Det är alltså i huvudsak två faktorer som avgör din kostnad för en trasig vindruta, om du har ett försäkringsskydd eller inte samt om bilrutan behöver lagas eller bytas.

Billiga försäkringar

Sidor

Kontakta oss

Om oss

Information

Användarvillkor

Cookies

Integritetspolicy

Billiga-forsakringar.nu

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv