Livförsäkring – så fungerar det

Gör som 500.000 stycken andra svenskar, jämför och byt bilförsäkring hos Zmarta.se. Helt kostnadsfritt kan du jämföra försäkringar och få erbjudanden från Länsförsäkringar, ICA försäkring, Gjensidige, Dina försäkringar och flera andra välkända försäkringsbolag.

Jämför offerter från 20 anslutna försäkringsbolag

Kostnadsfritt och utan förbindelse

4,7 / 5 i betyg hos Trustpilot.com

Ett vanligt missförstånd är att man tecknar en livförsäkring åt sig själv, men sanningen är att försäkringen är tänkt att nyttjas av dina efterlevande och är ett bra skydd som kan hjälpa väldigt mycket.

Det första steget till att teckna är livförsäkring är att först fundera på vem du vill att pengarna ska gå till när du har avlidit. Här är det viktigt att du även tittar på om du har skulder som måste betalas av, samt om du är försörjningsskyldig. En livförsäkring är ett skydd för din familj när du inte längre finns vid deras sida och genom försäkringen kan de fortsätta ha en balanserad ekonomi. När du tecknar försäkringen bör du se till att ditt belopp täcker alla de utgifter som din familj kan tänkas ha.

Hur fungerar en livförsäkring?

En livförsäkring fungerar inte som en typ av sparande, utan här gäller istället att du försäkrar ett visst belopp som sedan kommer att betalas ut vid din bortgång. Pengarna som kommer från försäkringen behöver inte skattas och det vanligaste är att beloppet betalas ut på en gång i en klumpsumma. Om du inte själv går in och väljer vem du vill att pengarna ska gå till kommer de att lämnas över till din partner, andra släktingar eller dina barn.

Viktigt att vara medveten om är att en livförsäkring inte gäller för alltid, utan det finns en viss åldersgräns. Denna åldersgräns brukar vanligtvis ligga på 75 år. För den som önskar finns det möjlighet att teckna flera försäkringar hos olika försäkringsbolag.

Välj en försäkring som passar dig

När du ska teckna en livförsäkring är det viktigt att du hittar en som passar dig och din livsstil så bra som möjligt. Se därför till att du läser igenom villkoren och innehållet i försäkringen noga innan du gör ditt slutgiltiga val. Det är nämligen inte helt ovanligt att många livförsäkringar inte gäller om du begår ett självmord eller om du har en livsstil som anses vara mycket riskfylld. Ett exempel på detta kan bland annat vara om du är intresserad och utövar en extremsport där risken för allvarliga skador är stor.

Billiga försäkringar

Billiga-forsakringar.nu

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv