Bra vinterdäck

Gör som 500.000 stycken andra svenskar, jämför och byt bilförsäkring hos Zmarta.se. Helt kostnadsfritt kan du jämföra försäkringar och få erbjudanden från Länsförsäkringar, ICA försäkring, Gjensidige, Dina försäkringar och flera andra välkända försäkringsbolag.

Jämför offerter från 20 anslutna försäkringsbolag

Kostnadsfritt och utan förbindelse

4,7 / 5 i betyg hos Trustpilot.com

Bra vinterdäck kan du köpa hos vilken däckförsäljare som helst. Även budgetdäck kan vara bra vinterdäck men det beror givetvis på en rad andra faktorer.

Visste du att ett bra vinterdäck ser till exempel till så att du hinner stanna i tid vid en korsning. Givetvis så handlar det 95% på hur du kör och 5% på däcket. Ju högre hastighet, desto mindre friktion har du mot marken. Allra helst när du har vinterdäck och kör på vintern är det verkligen dålig friktion ute.

Kör inte med vinterdäck på sommaren

Något som är bra att tänka på är att om du kör med bra vinterdäck på sommaren så kommer det vara halt (om det nu inte är friktionsdäck). Tänk på att hålla koll på de olika datumen som gäller för vinterdäck respektive dubbdäck. I år 2015 är det tillåtet att använda dubbdäck från och med 1:a oktober och vinterdäck från och med 1:a december. Anledningen till det blir halt när du använder vinterdäck under sommartid är att dubbarna gör så däcket vandrar ovanpå marken mer än vanligt. Så undvik helst att köra med vinterdäck på sommaren så slipper du dessa problem.

En annan typ av däck ett så kallat friktionsdäck, som också är ett vinterdäck bör du bara åka med på vintern även fast det är lagligt att åka med det på sommaren. Det är för dessa däck slits så himla mycket snabbare än vanliga däck som är lämpade för sommaren.

Vill du byta däck eller få service på din bil?

Här samlar vi bra tips på sajter där du både kan serva din bil eller byta däck.

Billiga försäkringar

Billiga-forsakringar.nu

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv