Hemförsäkring för inneboende och kompisar

Gör som 500.000 stycken andra svenskar, jämför och byt bilförsäkring hos Zmarta.se. Helt kostnadsfritt kan du jämföra försäkringar och få erbjudanden från Länsförsäkringar, ICA försäkring, Gjensidige, Dina försäkringar och flera andra välkända försäkringsbolag.

Jämför offerter från 20 anslutna försäkringsbolag

Kostnadsfritt och utan förbindelse

4,7 / 5 i betyg hos Trustpilot.com

Personer med familj har ofta en hemförsäkring som täcker alla familjemedlemmar, men det blir lite mer komplicerat när man delar hushåll med andra. Kompisar som bor tillsammans täcks inte alltid av en gemensam hemförsäkring, men det kan skilja sig åt beroende på vilket försäkringsbolag man väljer.

Om ni äger bohag som möbler eller annat i boendet tillsammans så ska ni ha en gemensam hemförsäkring. En del hemförsäkringsbolag kan gå med på att ni delar på hemförsäkringen, även om ni inte har gemensamt bohag. Hemförsäkring hos Gjensidige är ett populärt val och det finns tre olika nivåer att välja mellan bas, lagom eller plus. Tecknar ni flera olika försäkringar samtidigt får ni även samlingsrabatt.

I regel ska alla som är folkbokförda på adressen som anges som försäkringsställe i försäkringsbrevet täckas av hemförsäkringen, men det gäller vanligtvis inte för inneboende. På försäkringsbrevet står det hur många personer som är försäkrade. Om den försäkrade personen har barn gäller försäkringen vanligtvis under den tid som barnet vistas i det försäkrade hushållet. En del hemförsäkringar täcker även barnet när de befinner sig någon annanstans utanför det försäkrade hemmet.

Försäkringar för inneboende

Inneboende personer täcks inte alltid av hemförsäkringen, även om de är skrivna på adressen. Det beror på att de inte delar hushåll eller äger gemensamt bohag och de måste därför ha en egen hemförsäkring. 

En inneboende som hyr ett rum kan tycka att det är onödigt att teckna en hemförsäkring, men det kan hjälpa vid många tillfällen. Ett exempel är om dyr utrustning förvaras på rummet, som till exempel datorer eller smycken. Det går även att få ersättning om något som tillhör hyresvärden går sönder på grund av dig och du måste betala för det. Hemförsäkringen kan även ersätta kostnader som uppstår om du råkar ta sönder något i hyresvärdens bostad.

Hemförsäkringar täcker inte bara saker som händer i hemmet, utan den ger även andra skydd som överfallsskydd, skadeståndsskydd, rättsskydd, reseskydd och annat. Det är därför viktigt att även inneboende har en komplett hemförsäkring.

Ett alternativ är att hyresvärden skriver in den inneboende som medförsäkrad på hemförsäkringen. Det kan medföra en extra kostnad som den inneboende vanligtvis får stå för. Som inneboende är det viktigt att se till att du får ett fullgott skydd som medförsäkrad och att försäkringen täcker alla delar som du har behov av.

Försäkringar för studenter

Studenter delar ofta boende med varandra eller lever som inneboende. Eftersom det finns en stor efterfrågan har många försäkringsbolag särskilda studentförsäkringar som är utformade utifrån deras förutsättningar. Studentförsäkringar kan därför vara värda att titta lite extra på om man ska studera en tid. Det brukar även gå att teckna studentförsäkringar med studentrabatt.

Billiga försäkringar

Billiga-forsakringar.nu

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv