Att tänka på vid golvslipning

Gör som 500.000 stycken andra svenskar, jämför och byt bilförsäkring hos Zmarta.se. Helt kostnadsfritt kan du jämföra försäkringar och få erbjudanden från Länsförsäkringar, ICA försäkring, Gjensidige, Dina försäkringar och flera andra välkända försäkringsbolag.

Jämför offerter från 20 anslutna försäkringsbolag

Kostnadsfritt och utan förbindelse

4,7 / 5 i betyg hos Trustpilot.com

Golvslipning är ett enkelt sätt att förnya sitt hem. Ett trägolv blir ofta slitet med åren och skor och fläckar gör att lacken mattas ned. Genom att slipa golvet och lacka det på nytt får man en fräsch och nygjord känsla. Det finns många olika sorters trägolv som kräver olika sorters slipning och behandling. Som tur är finns det professionell hjälp att få så att ditt golv blir så bra som möjligt. 

Inspektera golvet innan det slipas

För att avgöra hur man ska slipa sitt golv utan att förstöra det, behöver man först ta reda på vad för slags golv det är man vill slipa. Företag som arbetar med golvslipning utför alltid en inspektion av ditt golv för att fastställa vilken typ av golv och vilket skick det är i. Det finns fall då ett golv inte är lämpligt för golvslipning, till exempel om golvet blivit slipat många gånger tidigare.

Golvslipning sparar dig pengar

Trägolv är inte billigt och ska du lägga nytt golv i ditt hem kommer du med all sannolikhet få betala flera tusentals kronor. Ett golvbyte kan dessutom innebära att andra renoveringar behöver göras, exempelvis i ett kök då man kan behöva riva ut det för att komma åt golvet. Att slipa ditt gamla golv istället för att byta ut det kan alltså spara dig en hel del pengar. Det är inte bara bra för din plånbok, det är även bra ur hållbarhetssynpunkt jämfört med att köpa nytt.

Göra det själv vs professionell hjälp 

Du får oftast ett mycket finare resultat när du anlitar någon kunnig och som arbetar med golvslipning då de har kunskap och erfarenhet som gör de till rena experter. Det är inte enkelt men du kan faktiskt utföra en golvslipning själv. Det som är viktigt är då att du hyr rätt sorts maskiner och köper rätt verktyg. Du behöver även se till att inhandla rätt lack och ytbehandling för just ditt golv. Du vill definitivt inte ha slipat hela ditt golv och sedan förstöra det genom att lägga fel ytbehandling. Det finns många guider som visar hur du ska gå tillväga för att slipa dina golv själv. Tänk även på att det blir väldigt dammigt när man slipar golv. Täck för de möbler och rum som kan påverkas. 

Fackmannamässigt utförd golvslipning

Väljer du däremot att anlita professionell hjälp för att slipa dina golv slipper du tänka på alla detaljer. De sköter om hela projektet, från inspektion av golvet ända fram till den sista ytbehandlingen. Vissa företag har dessutom maskiner som gör slipningen i stort sett dammfri vilket är en klar fördel då du slipper tänka på att dammet påverkar närliggande rum eller möbler. Bor du i, eller i närheten av vår huvudstad kan du få utfört fackmannamässig golvslipning i Stockholm av Stockholmsgolvslipning.nu. Hos dom kan du få hjälp med efterbehandling av alla typer av trä- och parkettgolv. De ger dessutom fem års garanti på utfört arbete.

Att utföra en golvslipning är inte helt enkelt. För att säkerställa att golvslipningen och ytbehandling utförs på rätt sätt är det i de allra flesta fall bättre att anlita experter än att försöka ta tag i saken själv om man inte har erfarenhet. 

Billiga försäkringar

Billiga-forsakringar.nu

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv