Har du koll på ditt elbolag

Gör som 500.000 stycken andra svenskar, jämför och byt bilförsäkring hos Zmarta.se. Helt kostnadsfritt kan du jämföra försäkringar och få erbjudanden från Länsförsäkringar, ICA försäkring, Gjensidige, Dina försäkringar och flera andra välkända försäkringsbolag.

Jämför offerter från 20 anslutna försäkringsbolag

Kostnadsfritt och utan förbindelse

4,7 / 5 i betyg hos Trustpilot.com

Tillhör du dem som grämer sig över en alldeles för dyr elräkning varje gång den dimper ner i brevlådan? I så fall är du långt ifrån ensam, men vad som kan vara bra att veta är att det är något som du kan påverka i stor utsträckning. Om du utför rätt åtgärder kan du spara flera tusenlappar varje år på elförbrukningen, pengar som du sedan kan använda på roligare och bättre saker.

Elavtalet – en stor bov i dramat

För att spara pengar på din elförbrukning bör du först och främst se över ditt elavtal. Genom att välja rätt elavtal kan du nämligen göra stor skillnad för kostnaden av din elförbrukning. Lättast är att jämföra olika elavtal för att komma fram till vilket som passar dig och din ekonomi bäst. När du har hittat det billigaste elbolaget eller det bolag som passar dig bäst, så är det bara att byta till det och njuta av elanvändningen fram tills nästa elräkning kommer.

Andra faktorer som kan spela in i valet av ett nytt elavtal kan vara miljöfaktorn. Det är vanligt att folk byter elavtal för att göra en insats för klimatet och miljön genom att aktivt välja en grönare el. Utgå från dina preferenser när det gäller elavtalet och välj det som känns bäst för dig.

Andra sätt att spara pengar på elen

En detalj när det gäller elförbrukningen och som långt ifrån alla är medvetna om, är att man kan ha en för stor huvudsäkring i förhållande till den faktiska elförbrukningen i hemmet. Om så är fallet innebär det att man betalar ett högre pris för elförbrukningen helt i onödan. Se över om huvudsäkringen är i rätt proportion till den faktiska elförbrukningen genom att bjuda hem en elektriker som kan mäta elanvändningen. Kontakta därefter ditt elbolag om det visar sig att du har en för stor säkring.

Andra effektiva sätt att spara el på är att sätta timers på lampor och andra elektriska prylar i hemmet. Då kommer de tändas och släckas på specifika klockslag och står inte och drar el i onödan. Undvik också att låta laddare sitta i eluttagen efter användning.

Billiga försäkringar

Billiga-forsakringar.nu

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv