Viktigt att tänka på som husägare

Gör som 500.000 stycken andra svenskar, jämför och byt bilförsäkring hos Zmarta.se. Helt kostnadsfritt kan du jämföra försäkringar och få erbjudanden från Länsförsäkringar, ICA försäkring, Gjensidige, Dina försäkringar och flera andra välkända försäkringsbolag.

Jämför offerter från 20 anslutna försäkringsbolag

Kostnadsfritt och utan förbindelse

4,7 / 5 i betyg hos Trustpilot.com

Att flytta in i sitt nya hus – vilket stort steg, och vilken fantastisk känsla. Till skillnad från att bo i hyresrätt så äger du nu allt du har omkring dig. Det är ditt och ingen annans; du behöver inte be om lov innan du gör några större förändringar. Det är sannerligen en dröm som gått i uppfyllelse, och det finns verkligen fantastiskt många fördelar med att bo i hus.

Men det finns också mycket man behöver tänka på, som inte var nödvändigt att ägna så mycket tankeverksamhet åt innan flytten till villa blev verklighet. Ett faktum är som sagt att det nu är du som äger allt, och det går inte att ringa efter en hyresvärd som kommer och fixar det som eventuellt gått sönder eller behöver bytas ut. Istället kan du så klart ringa professionella hantverkare, men det är oftast väldigt dyrt. Så för att undvika det så långt det är möjligt, är det bra att sätta sig in i hur olika former av underhållsarbete och enklare reparationer går till. På det sättet klarar du dig en bra bit på vägen innan hantverkarna behöver komma ut på besök.

Se till att ha en villaförsäkring

Det är mycket som kan hända i ett hus. Främst kök och badrum kan råka ut för problem, då deras avloppsledningar kan bli igensatta eller gå sönder. Tillsammans med uppvärmning så är detta sådant som kan kosta mycket för att få ordning på. Sedan kan ju tak läcka, fönster gå sönder eller andra skador uppstå som man inte alltid kan förutse. Något som kan vara en stor hjälp i sådana här situationer är om du sett till att skaffa dig en säker och pålitlig villaförsäkring i samband med att du flyttat in i huset. Du får då hjälp med kostnaderna som rör reparationerna, professionella råd och vidare hjälp.

Det viktigaste är ändå att du ser till att ha så mycket kunskap som möjligt om ditt nya hus, till exempel genom besiktningsprotokollet samt att regelbundet underhålla huset så att inga delar blir försummade under för lång tid. Se till att lära dig en del om renovering och hur du fixar smågrejer som kan hända. Då har du kommit en lång bit som proffsig och kärleksfull husägare.

Billiga försäkringar

Billiga-forsakringar.nu

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv