Bekämpa skadedjur på bästa sätt

Gör som 500.000 stycken andra svenskar, jämför och byt bilförsäkring hos Zmarta.se. Helt kostnadsfritt kan du jämföra försäkringar och få erbjudanden från Länsförsäkringar, ICA försäkring, Gjensidige, Dina försäkringar och flera andra välkända försäkringsbolag.

Jämför offerter från 20 anslutna försäkringsbolag

Kostnadsfritt och utan förbindelse

4,7 / 5 i betyg hos Trustpilot.com

I samarbete med skadedjursbekampning.nu

Som hus- eller villaägare är det inte ovanligt att du någon gång kommer att råka ut för oinbjudna gäster. Skadedjur kan orsaka stora skador på våra hem och även medföra väldigt höga kostnader. De kan även vara skadliga för oss människor och behöver därför bekämpas så fort och effektivt som möjligt.

Vanliga skadedjur

Det finns många olika typer av skadedjur. Det är alltså djur som orsakar skada på oss människor eller på vårt hem och våra ägodelar, på till exempel livsmedel, kläder och väggar. Några av de vanligaste skadedjuren som ofta förekommer i hus och villor är silverfiskar, kvalster och råttor eller möss.

Orsaker till varför man får skadedjur

Det krävs inte mycket för att skadedjuren ska hitta sin väg till ditt hem, därför är det viktigt att veta vad som orsakar uppkomsten av dem.

Fuktig miljö

En vanlig orsak till varför man råkar ut för skadedjur är att miljön hemma är för fuktig. Småkryp som till exempel silverfiskar, kvalster och gråsuggor älskar varma och fuktiga utrymmen.

Matrester

Har du matrester liggandes hemma är det ett paradis för många skadedjur. Sötsaker och öppna förpackningar lockar småkryp och även de större skadedjuren som råttor.

Ta med det hem

Skadedjur som vägglöss kan leva i föremål och sprids alltså genom att vi reser eller tar hem föremål från annat ställe.

Råttor och möss

I Sverige görs det enligt Trygg-Hansa ungefär 20 000 råttsaneringar varje år. Råttor och möss finns i vår natur och det är inte ovanligt att de letar sig in i hus för att söka skydd och mat. Precis som många småkryp, trivs de bra i fuktiga miljöer som i källare och på vinden. Det krävs inte mer än ett hål som är två centimeter i diameter för att en råtta ska kunna ta sig in i ditt hus. Råttor är gnagare och kan orsaka stora skador på ditt hushåll. De gnager sönder elledningar, väggar och tak. Förutom skador på hemmet sprider de även sjukdomar som är farliga för oss människor.

Bekämpa råttor och möss med råttfällor

Det vanligaste och ett av de mest effektiva sätten att bekämpa råttor och möss är att använda sig utav råttfällor. Råttor är smidiga varelser och kan klättra mellan olika våningar och i trånga utrymmen. De skapar gärna gångar och hittar ställen i ditt hem där de kan samla matrester och sätta sig till ro. Det är därför svårt att bli av med råttor bara genom att städa undan hemma och hålla det rent.

Olika typer av råttfällor

Vilken typ av råttfälla som passar ditt problem beror på hur du vill att hanteringen av råttan eller musen ska ske. Det finns råttfällor som dödar djuret med fysiskt kraft och det finns dessutom elektriska råttfällor där djuret dödas genom elektriska stötar. Vill du inte döda råttan finns det även fällor som endast fångar in djuret så att du sedan kan släppa ut det i naturen igen. Du kan hitta ett flertal olika råttfällor på skadedjursbekampning.nu och välja den typ som passar bäst för dig och ditt behov.

Skadedjur är något man helst vill undvika då de kan orsaka stora skador och kostnader. Se till att alltid försöka hålla ditt hem rent och låt inte matrester ligga framme. Om du olyckligtvis utsätts för skadedjur ändå är det viktigt att bekämpa de så fort som möjligt. Ju längre tid de är kvar, desto svårare är de att göra sig av med.

Billiga försäkringar

Billiga-forsakringar.nu

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv