Hemförsäkring för dig som hyr ditt boende

Gör som 500.000 stycken andra svenskar, jämför och byt bilförsäkring hos Zmarta.se. Helt kostnadsfritt kan du jämföra försäkringar och få erbjudanden från Länsförsäkringar, ICA försäkring, Gjensidige, Dina försäkringar och flera andra välkända försäkringsbolag.

Jämför offerter från 20 anslutna försäkringsbolag

Kostnadsfritt och utan förbindelse

4,7 / 5 i betyg hos Trustpilot.com

En hemförsäkring är en viktig investering för alla som har ett eget boende, särskilt för dig som bor i en hyresrätt. Hemförsäkringen skyddar dig om skador uppstår i din bostad, men även om du skulle orsaka skador på någon annans egendom. Att teckna en hemförsäkring ger dig trygghet och är ett enkelt sätt för dig att skydda dig och dina ägodelar. Har du en försäkring tecknad kan du känna dig säker och fokusera på att njuta av ditt hem och dina tillhörigheter, utan att behöva oroa dig för oväntade kostnader.

Så mycket kostar en hemförsäkring

Kostnaden för en hemförsäkring för hyresrätt kan variera kraftigt beroende på vilket försäkringsbolag du väljer att teckna din försäkring hos. Vissa försäkringsbolag erbjuder tillägg mot en extra kostnad som du kan inkludera i din hemförsäkring för att få ett mer omfattande skydd. För att hitta en billig hemförsäkring som passar dig och ditt hushåll bäst ska du jämföra försäkringar. Genom att ta in offerter från olika försäkringsbolag kan du spara en hel del pengar. Flera bolag erbjuder även något de kallar för samlingsrabatt. Det innebär att om du har flera olika försäkringar hos ett och samma försäkringsbolag kan du få rabatt på alla dina försäkringar hos dem. Samlingsrabatten kan hos vissa bolag vara så hög som 20%.

Vad omfattas av försäkringen?

Det finns flera delar i en hemförsäkring. Vad som innefattas av försäkringen kan skilja sig åt en del mellan de olika försäkringsbolagen, men generellt sett täcker en hemförsäkring skador som uppstår på personliga ägodelar och skador på boendet. Den innehåller även en ansvarsförsäkring samt en reseförsäkring.

  • Skydd för dina ägodelar
    Skyddet för dina personliga ägodelar innebär att om dina saker skulle skadas eller bli förstörda av exempelvis en brand, inbrott eller råka ut för vattenskador, kommer försäkringen täcka kostnaderna som uppstår för att reparera eller ersätta dem. Försäkringen täcker alla tillhörigheter som du har i din bostad som exempelvis möbler, elektronik och kläder.
  • Kostnader vid skador i ditt boende
    Om det skulle uppstå skador i ditt boende, kommer försäkringen täcka de kostnader som förekommer för att få skadorna reparerade. Ansvarsförsäkringen som ingår i din hemförsäkring går även in och täcker kostnader för skador som du råkat orsaka på någon annans boende. Den omfattar dessutom eventuella kostnader och skadeståndskrav som uppstår om någon skulle skadas i din egendom. Detta inkluderar exempelvis om någon ramlar och skadar sig på ditt golv eller om du råkar orsaka en vattenskada i din hyresrätt och dina grannars egendom skadas.
  • Håller dig försäkrad på resan
    Skulle olyckan vara framme, och något händer i din bostad när du är ute och reser, kommer din hemförsäkring täcka eventuella kostnader för reparationen. Försäkringen täcker även kostnader som uppstår om du eller någon i ditt hushåll behöver uppsöka läkarvård när du är utomlands. Reseförsäkringen gäller mellan 45-60 dagar beroende på vilket bolag du tecknar din försäkring hos. Om du planerar att vara utomlands längre tid än så kan du alltid förlänga din reseförsäkring mot en extra kostnad.

Skillnaden mellan försäkring för hyresrätt och för bostadsrätt

De flesta försäkringsbolag erbjuder dig som hyr ditt boende en hemförsäkring som är särskilt anpassad för just hyresrätter. Skillnaden mellan en hemförsäkring för bostadsrätt och en som är anpassad för hyresrätt är att du som hyr ditt boende inte har lika stort ansvar jämfört med den som äger sitt boende. Du som hyr din bostad behöver alltså inte en lika omfattande försäkring. En hemförsäkring för hyresrätt är därför generellt sett billigare än en hemförsäkring för villa eller bostadsrätt.

Billiga försäkringar

Billiga-forsakringar.nu

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv