Minska kostnaderna på din bilförsäkring

Gör som 500.000 stycken andra svenskar, jämför och byt bilförsäkring hos Zmarta.se. Helt kostnadsfritt kan du jämföra försäkringar och få erbjudanden från Länsförsäkringar, ICA försäkring, Gjensidige, Dina försäkringar och flera andra välkända försäkringsbolag.

Jämför offerter från 20 anslutna försäkringsbolag

Kostnadsfritt och utan förbindelse

4,7 / 5 i betyg hos Trustpilot.com

Att ha en bilförsäkring tecknad är ett måste om du äger en bil som är i trafik, men att ha en bilförsäkring kan bli dyrt beroende på vilken bil du har, årsmodell på bilen, vilken ålder du som tecknar är i och mycket annat. Som tur är finns det knep du kan ta till för att minska premiekostnaden för din bilförsäkring och därmed sänka dina månadskostnader. Här hittar du tips på hur du enkelt kan sänka kostnaden för din bilförsäkring vilket kan spara dig en hel del pengar.

Minska din körsträcka per år

När du tecknar en försäkring får du bland annat välja hur långt sträcka du kör med bilen under ett år. Ju längre körsträcka du väljer, desto högre blir din försäkringskostnad. Det beror på den enkla anledningen att ju mer du kör bilen, ju högre är risken för att du råkar ut för trafikolyckor. För att säkerställa att du inte betalar en för hög kostnad i onödan kan du kontrollera hur långt du faktiskt kör med bilen per år. Är din faktiska körsträcka kortare än vad du valde när du tecknade din bilförsäkring kan du sänka din valda körsträcka per år i din försäkring och därmed få en lägre försäkringskostnad.

Jämför bilförsäkringar för bäst pris

Priset på en bilförsäkring kan skilja sig flera tusentals kronor per år mellan de olika försäkringsbolagen. Genom att jämföra de olika försäkringarna som erbjuds kan du hitta den billigaste bilförsäkringen för dig och ditt fordon. När du jämför försäkringar kan du dessutom snabbt och enkelt se vad som innefattas av de olika typer av bilförsäkringarna och du kan på så sätt hitta den försäkring och det pris som passar bäst för både din plånbok och din bil.

Välj en högre självrisknivå

Skulle du råka ut för en olycka i trafiken och försäkringen ersätter skadorna kommer du behöva betala en självrisk. Hur hög den självrisken är beror bland annat på typ av skador försäkringsbolaget behöver ersätta samt hur omfattande skadorna är. Det beror även på vilken självrisknivå du väljer när du tecknar din försäkring. Att välja en låg självrisknivå innebär att priset på din försäkring blir högre och vice versa. Genom att höja din självrisknivå kan du alltså minska totalkostnaden på din försäkring.

Förhandla med ditt nuvarande försäkringsbolag

Är du nöjd med det försäkringsbolag som du har för tillfället kan du alltid ta kontakt med dem och se om ni kan förhandla om priset. Att jämföra bilförsäkringar och ta in offerter och erbjudanden från andra försäkringsbolag ger dig chansen att förhandla med ditt bolag och kolla om de har möjlighet att matcha priset. De allra flesta försäkringsbolag är måna om att ha kvar sina kunder och är inte helt omöjliga när det kommer till prismatchning och att erbjuda ett bättre pris på sina försäkringar.

Billiga försäkringar

Billiga-forsakringar.nu

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv