Reseförsäkringen åter aktuell

Gör som 500.000 stycken andra svenskar, jämför och byt bilförsäkring hos Zmarta.se. Helt kostnadsfritt kan du jämföra försäkringar och få erbjudanden från Länsförsäkringar, ICA försäkring, Gjensidige, Dina försäkringar och flera andra välkända försäkringsbolag.

Jämför offerter från 20 anslutna försäkringsbolag

Kostnadsfritt och utan förbindelse

4,7 / 5 i betyg hos Trustpilot.com

Efter en långdragen pandemi med få resor har återigen reseförsäkringen blivit aktuell. Denna försäkring är förstås mycket viktig att ha koll på inför dina resor och här lyfter billiga försäkringar fram några tankar vad du som funderar på detta inför din resa skall tänka på.

Reseförsäkring ingår (oftast) i hemförsäkringen

Man bör känna till att reseförsäkringen oftast ingår i det som kallas för hemförsäkringen (läs gärna mer om denna för hyresrätter, bostadsrätter eller villor). Det kan dock ALLTID vara bra att du kollar upp dina exakta villkor för just ditt försäkringsbolag. Det kan nämligen variera en hel del vad som ingår i reseförsäkringen och även om den överhuvudtaget ingår i hemförsäkringen. Några generella skydd ingår dock oftast i denna:

  • Skydd i upp till 45 dagar på resan ingår oftast i hemförsäkringen. Därefter bör man skaffa en särskild tilläggsförsäkring.
  • Det ingår oftast inget skydd för extrema sporter. Så planerar du att utöva något som räknas som detta bör du kontakta ditt försäkringsbolag för att reda ut vad som gäller exakt.
  • Man bör alltid ha en försäkring när man reser utomlands. Har du inte detta kan resultatet bli katastrofalt då det kan kosta oerhört mycket pengar med sjukhusvistelser, hemresor och rehabilitering.

Ta tid och kolla upp ditt skydd inför resan

Det är alltså värt att undersöka vad som gäller i din hemförsäkring/reseförsäkring innan du reser iväg. Det är helt enkelt värt den lilla extra tiden som krävs för att kontakta försäkringsbolag och reda ut villkoren.

Jämför vad olika försäkringsbolag erbjuder för reseskydd

Lämna en kommentar

Billiga försäkringar

Billiga-forsakringar.nu

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv