Kan man försäkra hjul och däck?

Gör som 500.000 stycken andra svenskar, jämför och byt bilförsäkring hos Zmarta.se. Helt kostnadsfritt kan du jämföra försäkringar och få erbjudanden från Länsförsäkringar, ICA försäkring, Gjensidige, Dina försäkringar och flera andra välkända försäkringsbolag.

Jämför offerter från 20 anslutna försäkringsbolag

Kostnadsfritt och utan förbindelse

4,7 / 5 i betyg hos Trustpilot.com

Vi får en hel del frågor gällande försäkringar för hjul, däck och fälgar. Därför tänkte vi passa på att svara på de frågor du kan tänkas ha om försäkringar när du fått en punktering eller någon stulit dina nya fälgar.

För att säkerställa träffsäkerheten i informationen som vi delar med oss av har vi kombinerat vår expertis om försäkringar med kunskapen från experterna på dackline.se – en av Nordens ledande återförsäljare av däck, fälgar och kompletta hjul.

Hur försäkrar man sina hjul?

Om du – utöver den obligatoriska trafikförsäkringen – har en halv- eller helförsäkring på din bil är dina hjul försäkrade mot de flesta olyckor som kan hända dem. Det räcker alltså oftast med en standarförsäkring för att skydda hjulen. Du bör även överväga att teckna en vagnskadegaranti (ingår i många nya bilar) då det exempelvis täcker sönderskurna däck.

Tänk på att försäkringsbolag oftast har ett tak på hur mycket de kompenserar för skadade eller stulna däck. Oftast ligger gränsen på 25 000 kronor.

Försäkring vid punktering

Att få en punktering är frustrerande och dessvärre något som förr eller senare händer de flesta. Som tur är det både enkelt och billigt att laga en punktering och eftersom kostnaden ligger långt under självrisken för bilförsäkringar är det inte lönt att använda försäkringen om du får en punktering.

Samtidigt kan din bilförsäkring komma lägligt till hands när punkteringen uppstår om du till exempel behöver bärgas till en verkstad.

Försäkring vid stöld av hjul och fälg

Har du halv- eller helförsäkring på din bil så täcker det även stöld av däck, hjul och fälgar. Dels om hjulen har stulits från att ha varit monterade på bilen, men även om stölden skett i ett garage eller förråd där du förvarar däcken när de inte används. För att den delen av försäkringen ska gälla måste däcken har förvarats i ett låst utrymme. Somliga försäkringar har även krav på däcklås så dubbelkolla vad som gäller för just dig.

Ännu en gång vill vi påminna dig om att självrisken för en bilförsäkring ofta ligger på cirka 1 500 kronor. Därför är det onödigt att använda försäkringen om du blivit av med ett hjul eller en fälg som kostar mindre än så.

Summa summarum kan och bör man se till att man försäkrar sina hjul och däck. Eftersom det är något som ingår i de flesta standardförsäkringarna är det inget du behöver oroa dig över.

Billiga försäkringar

Billiga-forsakringar.nu

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv