Begära offert till bilförsäkringen

Gör som 500.000 stycken andra svenskar, jämför och byt bilförsäkring hos Zmarta.se. Helt kostnadsfritt kan du jämföra försäkringar och få erbjudanden från Länsförsäkringar, ICA försäkring, Gjensidige, Dina försäkringar och flera andra välkända försäkringsbolag.

Jämför offerter från 20 anslutna försäkringsbolag

Kostnadsfritt och utan förbindelse

4,7 / 5 i betyg hos Trustpilot.com

När man väl har köpt bilen eller är på väg att göra det kan det vara bra att fundera på vilken taktik man skall ha innan man kontaktar försäkringsbolagen för offert på bilförsäkringen. Här ges några handfasta råd som du kan bolla dina egna idéer mot.

Offert till Bilförsäkringen – Gör detta innan

  • De uppgifter som du kommer att behöva för att få en offert från ett försäkringsbolag är grundläggande dessa: dina personuppgifter, registreringsnummer på bilen, biltyp, ålder och hur många mil den har körts. Se till att ha dessa uppgifter nära till hands.
  • Använd en av nätets jämförelsetjänster för att få en bild av vilka 3-4 försäkringsbolag som kan komma att ge dig bäst villkor och pris.
  • Var medveten om att det är stor konkurrens på detta område och att det är du som kund som sitter i förhandlingsläge. Självklart behöver du inte ta första bästa erbjudandet utan undersök först var du verkar kunna få bra villkor.

När du begär offert – uppmärksamma detta!

  • När du har gjort jämförelsen kan det vara bra att skicka önskemål om offert direkt till de försäkringsbolag som ger dig bäst villkor och pris. Se efter om du har möjlighet att förhandla ner priset.
  • Visst är det viktigt med pris men en annan viktig faktor är även servicen. Hur lång tid tar det innan du får svar? Hur bemöts du som kund? Vilken intryck ger försäkringsbolaget? Vi har själva gjort detta vid ett flertal tillfällen och har fått svar på allt ifrån 1 till 10 dagar. Ibland har vi inte ens fått svar. Det här är viktigt då man vill veta att man får snabb och bra service när väl det oväntade är framme!

Här var alltså 5 stycken tips i punktform när du begär offert till bilförsäkringen. Hoppas att detta hjälper dig att hitta så bra villkor och pris som möjligt!

Billiga försäkringar

Billiga-forsakringar.nu

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv