Skriva avtal och kontrakt

Gör som 500.000 stycken andra svenskar, jämför och byt bilförsäkring hos Zmarta.se. Helt kostnadsfritt kan du jämföra försäkringar och få erbjudanden från Länsförsäkringar, ICA försäkring, Gjensidige, Dina försäkringar och flera andra välkända försäkringsbolag.

Jämför offerter från 20 anslutna försäkringsbolag

Kostnadsfritt och utan förbindelse

4,7 / 5 i betyg hos Trustpilot.com

Man kan flera gånger i livet befinna sig i situationer där man behöver skriva ett avtal eller ett kontrakt. Till exempel kanske man ska köpa eller sälja något, bli sambo, eller skriva testamente.
Det är viktigt att kontraktet eller avtalet skrivs ordentligt så att det är giltigt, om man i ett senare skede kommer behöva hänvisa till detta. Vi ska därför gå igenom lite olika scenarier kring att skriva avtal, och vad man bör tänka på.

Ofta när man till exempel säljer och köper saker – något som de flesta av oss gör ganska många gånger i våra liv – tänker man inte på att ett köpekontrakt kan vara viktigt att skriva. Framför allt handlar det om när man säljer något av värde, till exempel en bil, bostad, båt eller liknande.

Det kan också handla om att du tänkt bli sambo, eller kanske gifta dig. Även om man tänker att man ska bo och vara tillsammans för alltid, kommer många gånger verkligheten emellan – och det blir inte alltid helt som man tänkt sig. Att dela upp sakerna i det gemensamma boendet kan leda till osämja, och att redan på förhand ha skrivit ett samboavtal eller äktenskapsförord kan bespara er mycket energi under redan jobbiga omständigheter.

Hur skriver man avtal?

Att veta hur man skriver ett avtal är inte det lättaste – de flesta av oss har trots allt aldrig skrivit något sådant förut, även om flera av oss signerat ett och annat avtal.
För den som inte känner sig särskilt bevandrad inom juridikens snåriga djungel kan man använda sig av Enkla Avtal – en sida som är specialiserad just på avtal av alla dess slag.
På denna sida blir du guidad kring hur du går tillväga för att skriva olika former av kontrakt, i olika livssituationer. Du kan läsa hur det går till att skriva olika avtal samt vad som är viktigt att tänka på i samband med att ett avtal skrivs.

En grundläggande anledning till varför man ska använda sig av ett avtal i olika situationer är att det vid en eventuell tvist väsentligt kommer förenkla det hela genom att det finns ett avtal att hänvisa till. Om ett avtal signerats i samband med köp, samboskap, äktenskap eller vad det nu än må vara, kan man alltid hänvisa till detta vid eventuella oenigheter.

Billiga försäkringar

Billiga-forsakringar.nu

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv