Förbered dig inför att skaffa hund och katt

Gör som 500.000 stycken andra svenskar, jämför och byt bilförsäkring hos Zmarta.se. Helt kostnadsfritt kan du jämföra försäkringar och få erbjudanden från Länsförsäkringar, ICA försäkring, Gjensidige, Dina försäkringar och flera andra välkända försäkringsbolag.

Jämför offerter från 20 anslutna försäkringsbolag

Kostnadsfritt och utan förbindelse

4,7 / 5 i betyg hos Trustpilot.com

Att skaffa husdjur är ofta ett underbart steg i livet som innebär att man ger någon ett hem, samtidigt som man får en vän. I Sverige är vi väldigt många som skaffar hund och katt, ofta i ung ålder. Tyvärr är det också vanligt att det livsförändrande beslutet inte tas så genomtänkt, vilket i många fall leder till att man får ge bort sin nyfunna vän. I den här artikeln tittar vi närmare på hur du kan förbereda dig inför att skaffa hund och katt.

Om du planerar att skaffa dig en hund eller katt finns det ett par grundläggande förutsättningar. Inte minst ska du ha tiden och engagemanget till att ta hand om ditt husdjur, vilket många ofta underskattar omfattningen av. Du behöver också se till att ha ordning på ekonomin och fixat med försäkring, något som även det undgår nya hund och kattägare.

Att skaffa katt

Det är ingen hemlighet att husdjur kommer med oväntade kostnader utöver tillbehör, mat och vaccination. Exempelvis kan de komma att ha problem med allergier, bli sjuka eller för den delen råka ut för en olycka. Det är framförallt vanligt att katter som spenderar mycket tid utomhus råkar ut för händelser som kräver vård. För sådana här tillfällen vill du se till att ha försäkrat din katt. Idag finns det sajter som jämför kattförsäkring för att du ska kunna hitta den försäkring som passar din katt bäst. De ser också till att du sparar mycket av den tid som krävs för att undersöka olika alternativ.

Hund dyraste husdjuret

Enligt en undersökning av Expressen 2017 framkommer det att hunden är det tveklöst mest dyra husdjuret att skaffa. När hundar blir gamla får de framförallt problem med synen, hörseln och lederna. Då tenderar veterinärkostnaderna att dra iväg. En hund som är allergisk från början och behöver regelbunden medicin är också betydligt dyrare än en katt. Enligt undersökningen kostar en hund i genomsnitt omkring 85 000 kronor, vilket är nästan dubbelt så mycket som det näst dyraste husdjuret, katten.

Funderar du på att skaffa hund vill du precis som kattägare hålla nere de oväntade utgifterna så mycket du kan. Ta din tid och jämför hundförsäkring på en sajt som listar förslag och samlar allt viktigt på en och samma ställe. Sannolikheten är stor att du inte kommer ångra att du kommer dig efteråt.

Att skaffa husdjur kommer med stort ansvar som ingen hund eller kattägare bör blunda för. För att få ekvationen att gå ihop är det högst rekommenderat att du ser till att vara förberedd när det väl är dags att hämta hem din nya familjemedlem.

Billiga försäkringar

Billiga-forsakringar.nu

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv