Billiga Bilförsäkringar

I Sverige är det lag på att alla bilar måste vara försäkrade. Det är därför ett måste att försäkra sin bil om man äger en sådan. När man pratar om att det är lag på en bilförsäkring så menas den så kallade trafikförsäkringen som framförallt skyddar dig som bilägare om du skulle åsamka skador på en annan person, bil eller på andras egendom. En bilförsäkring kan dock bli onödigt dyr och det skadar inte att jämföra olika alternativ.

Vad består en bilförsäkring av?

En bilförsäkring innehåller alltid den så kallade trafikförsäkringen som ersätter skador som du kan åsamka på andra personer, fordon och ägodelar. Om det uppstår skador på din egen bil eller om du skulle få personskador vid olyckan så ersätts detta istället med din motparts trafikförsäkring.
Man bör också tänka på att lägga till skydd för skador på den egna bilen. Här kan man välja hur stort skydd man ha på sin bil. Generellt kan du välja mellan följande två typer av tillägg:

  • Halvförsäkring: Det mest grundläggande tillägget är den så kallade halvförsäkringen. Vad halvförsäkringen innebär varierar från bolag till bolag så man bör (som alltid) jämföra och kolla upp vad just ditt försäkringsbolag erbjuder i försäkringen. Kortfattat kan man ändå säga att halvförsäkringen ger dig skydd för skador på bilen som tex kan uppstå om någon krossar en ruta, om du råkar ut för en stöld eller skador på maskin eller övriga bilen uppstår.
  • Helförsäkring: Helförsäkringen ger allt det skydd som halvförsäkringen erbjuder men ersätter även om man får vagnskador. Ett exempel på detta kan vara att du kör ner i diket utan att andra bilar är inblandade. Då kan helförsäkringen ersätta även detta. Vagnskadeförsäkringen handlar alltså framförallt om yttre skador på bilen.

Hitta rätt försäkringsbolag

Tjänst Beskrivning Se Mer
Folksam har en högt rankade försäkringar med bra priser. Till Folksam
ICA försäkringar erbjuder många typer av försäkringar, tex bilförsäkring och hemförsäkring. Deras bilförsäkring är topprankad på konsumenternas. Till ICA Försäkring
Enerfy är anpassad efter hur mycket du använder bilen. En fast låg avgift i månaden och seden betalar du en rörlig avgift beroende på hur mycket du använder bilen. Till Enerfy
Moderna Försäkringar erbjuder bra bilförsäkringar och bra rabatter när du samlar dina försäkringar. Du kan beräkna pris direkt på deras hemsida. Till Moderna
Compricer är en tjänst som hjälper dig att jämföra olika försäkringsalternativ hos en mängd olika försäkringsbolag. Till Compricer
Insplanet är en tjänst som hjälper dig att jämföra olika försäkringsalternativ hos en mängd olika försäkringsbolag. Till Insplanet

Billiga Bilförsäkringar – Tänk på detta:

När man skall köpa en ny bilförsäkring krävs det att man håller tungan rätt i mun för att hitta en så billig och med så bra villkor som möjligt. Vi rekommenderar att man gör följande för att ha möjlighet att lyckas så bra som möjligt:

    • Begär alltid en offert från 3-4 olika försäkringsbolag och hör efter vad de har att erbjuda dig. Det är stenhård konkurrens mellan försäkringsbolagen som erbjuder bilförsäkringar. Det går alltid att pressa pris och villkor när det är hård konkurrens på marknaden.
    • Vi kan rekommendera Compricer en jämförelsetjänst som är enkel och bra för att hitta billiga bilförsäkringar. Läs gärna vår guide hur man jämför försäkringar.
    • Om du köper en ny bil kan det löna sig att skaffa en försäkring i samband med det köpet. Dock gäller inte alltid detta så börja med att skaffa offerter från de försäkringsbolagen först.
    • Ska du köpa en ny bil i samband med att du skaffar en bilförsäkring kan det vara en god idé att läsa om olika nybilstester. Liksom vid införskaffande av en bilförsäkring så är det minst lika viktigt att du skaffar god information om den nya bil du tänkt köpa. Läs flera olika tester och provkör bilen innan du bestämmer dig för att göra ett så bra bilköp som möjligt. Den korta tiden du provkör bilen hos bilhandlaren behöver kompletteras med information av kunniga biljournalister, som testar bilen på detaljnivå.

Läs mer om försäkringar Allmänt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *