Hyrbilsförsäkring – När bilen går sönder eller blir stulen


Om din bil måste lagas eller blir stulen och du har ett stort behov av tillgång till bil kan hyrbilsförsäkring vara ett bra alternativ för dig. Här tipsar vi om några erbjudanden och möjligheter för hyrbilsförsäkringar.

Vad är en Hyrbilsförsäkring?

Tillgång till bil med hyrbilsförsäkring

Hyrbilsförsäkring är framförallt ett skydd för dig som alltid behöver ha tillgång till en bil. Om din bil blir stulen, går sönder och behöver repareras har du i denna en möjlighet att få tillgång till en hyrbil via din försäkring. Försäkringen handlar alltså inte om att få skydd för den bil du hyr utan att du alltså får tillgång till en ersättningsbil via ditt försäkringsbolag.

Bilförsäkring där hyrbilsförsäkring ingår

Vanligast är att hyrbilsförsäkringarna framförallt är så kallade tilläggsförsäkringar som du betalar extra för. Men det finns också försäkringar där hyrbilsförsäkring ingår.

Vardia Stor bilförsäkring – I stor bilförsäkring ingår alla Vardias tilläggsförsäkringar även Hyrbil 45 dagar. Hyrbilsförsäkringen ger dig rätt att få ersättning i 60 dagar (Endast Stor Bilförsäkring), annars som vanlig tilläggsförsäkring gäller 45 dagar med ersättning om din bil skadats och du måste ha en hyrbil.

Moderna Försäkringar – Bilförsäkring Large

Ersätter högst 60 dagar. Hyrbilsförsäkringen täcker upp kostnader för hyrbil om du fått en skada på din bil som är ersättningsbar inom vagnskadegarantin/vagnskadeförsäkringen. Alla tilläggsförsäkringar ingår i Bilförsäkring Large.

Jämförelse av Bilförsäkringar

Fördelar med en hyrbilsförsäkring

  • Du får tillgång till ersättningsbil vid reparationer
  • Bil under tiden skadan regleras
  • Trygghet om du är mycket beroende av bil