Ta kontroll över lånen – jämför privatlån

Ta kontroll över lånen – jämför privatlån

Precis som när du väljer försäkring för ditt hem, bil eller liknande så vill du få den bästa dealen med en eventuell samlingsrabatt för att du väljer att ha flera försäkringar hos samma försäkringsbolag. Det blir inte bara enklare att hålla reda på du kan ofta få fina rabatter eller minskade kostnader genom att samla dina försäkringar eller lån på samma ställe. När du jämför privatlån eller blancolån som de också kallas så ska du naturligtvis ha siktet inställt på blancolån med låg ränta.

Jämför lån och få lägre ränta

Hos många så kallade låneförmedlare så kan du idag få hjälp med att jämföra privatlån. Då låter låneförmedlaren bankerna ”tävla” om din låneansökan och erbjuda dig den mest förmånliga räntan och låneerbjudandet. Du kan även med fördel jämföra även låneförmedlare eftersom det finns flera att välja mellan idag.

Vad är ett privatlån eller blancolån?

Ett privatlån eller blancolån är ett lån som inte har en säkerhet för banken i form av ett hus eller bil till exempel. Privatlånet är heller inte ändamålsstyrt utan du kan använda ditt lån till det du önskar. Ett billån kräver till exempel en bil som säkerhet. Den säkerhet som banken tar ut som trygghet för ett privatlån är en högre ränta. Vilken ränta du får varierar även beroende på din ekonomiska situation vilket också påverkar hur ditt lån kommer att läggas upp. Banken vill naturligtvis i slutändan att du ska kunna betala av ditt lån till dem och kommer att gå igenom vilken säkerhet  i form av ränta de kommer att ta av ditt lån. Då det är en risk för banken att låna ut så är det naturligtvis viktigt att du innan din ansökan har samlat ihop doukumentation som kan styrka din förmåga att betala tillbaka lånet. Till exempel kan det vara anställningsbevis, information om lön, eventuella tidigare skulder, sparande eller förmögenhet.